Carbetic · T1D Babysitting

Je account en gegevens verwijderen

Versie 1.2 · Laatst bijgewerkt op 2 november 2026 · English · Deutsch

Op deze pagina lees je hoe je je account en gegevens verwijdert in de apps “Carbetic” en “T1D Babysitting by Carbetic”, met of zonder de app. Beide apps worden ontwikkeld door Carbetic Health (Diego Szekely, eenmanszaak), Hochbergstraße 4, 2380 Perchtoldsdorf, Oostenrijk.

Heb je de app niet meer? Stuur een e-mail naar diego@carbetic.app met het onderwerp “Delete my account”. Zie Verwijderen zonder de app.

Voordat je begint

Je keuzes

OptieWat het doet
Een profiel pauzeren
T1D Babysitting: tabblad Profiel, Zichtbaarheid, zet “Mijn gezinsprofiel tonen” of “Mijn babysitterprofiel tonen” uit
Je profiel verdwijnt uit de zoekresultaten. Gesprekken lopen door.
Netwerk verlaten
T1D Babysitting: tabblad Profiel, Account
Je profielen worden verborgen en niemand kan een nieuw gesprek met je beginnen. Je account, verificatie en favorieten blijven bestaan. Met “Terugkomen” maak je het ongedaan.
Profiel en account verwijderen
T1D Babysitting: tabblad Profiel, Account
Verwijdert je T1D Babysitting-gegevens en je login met Apple, Google of e-mail (details hieronder). Je koolhydratengegevens en je abonnement blijven bestaan.
Mijn gegevens verwijderen
Koolhydratenteller: Instellingen, Algemeen, Gegevens & privacy
Verwijdert je scangeschiedenis en maaltijdfoto’s op deze telefoon, zet het delen van gegevens uit en vraagt ons de Carbetic-gegevens die we voor je op onze servers bewaren te verwijderen. Je T1D Babysitting-account wordt niet verwijderd.

Verwijderen in de app

In “T1D Babysitting by Carbetic”

  1. Open het tabblad Profiel.
  2. Tik onder Account op Profiel en account verwijderen.
  3. Lees wat er wordt verwijderd en bevestig met Verwijderen.
  4. Bevestig met Apple of Google, of open de inloglink die we je e-mailen, wanneer daarom wordt gevraagd. Zo bewijs je dat jij het bent.

In “Carbetic”

  1. Tik op het beginscherm bovenaan op de knop T1D Babysitting, naast het instellingentandwiel.
  2. Open het tabblad Profiel.
  3. Tik onder Account op Profiel en account verwijderen.
  4. Lees wat er wordt verwijderd, bevestig met Verwijderen en bevestig dan met Apple, Google of de inloglink die we je e-mailen.

Dit werkt ook als je bij T1D Babysitting hebt ingelogd maar je profiel nooit hebt afgemaakt of de Netwerkvoorwaarden niet hebt geaccepteerd: via hetzelfde onderdeel Account kun je dat inloggen en alles wat ervoor is opgeslagen verwijderen.

Je koolhydratengegevens, in de Carbetic-app

  1. Open de instellingen: in “Carbetic” het tandwiel op het beginscherm.
  2. Ga naar Algemeen, Gegevens & privacy en tik op Mijn gegevens verwijderen.
  3. Bevestig.

Hiermee worden je scangeschiedenis en maaltijdfoto’s op deze telefoon verwijderd, wordt het delen van gegevens uitgezet en sturen we een verzoek om de Carbetic-gegevens te verwijderen die we voor je op onze servers bewaren, zoals codes, verwijzingsgegevens en gedeelde maaltijdfoto’s. Je T1D Babysitting-account wordt niet verwijderd en Carbetic Follow stopt niet: stop eerst een Follow-verbinding in de instellingen, dan wordt de gedeelde kopie verwijderd. Wil je alles verwijderen, verwijder dan eerst je profiel en account en daarna je gegevens.

Als je alleen de koolhydratenteller gebruikt en nooit een netwerkaccount hebt gemaakt, heeft Carbetic geen login voor je. Gebruik dan Mijn gegevens verwijderen zoals hierboven. Je maaltijdgeschiedenis staat op je telefoon en wordt ook verwijderd als je de app verwijdert.

Wat wordt verwijderd

Als je je profiel en account verwijdert, verwijderen we:

Je gegevens verdwijnen meteen uit de zoekresultaten. De rest wordt binnen enkele minuten verwijderd, uiterlijk binnen 30 dagen. Je Carbetic-abonnement en je koolhydratengegevens vallen niet onder deze verwijdering; gebruik daarvoor Mijn gegevens verwijderen (hierboven).

Met Mijn gegevens verwijderen verwijdert de app je scangeschiedenis en maaltijdfoto’s op deze telefoon en zet het delen van gegevens uit. De Carbetic-gegevens die we voor je op onze servers bewaren, zoals gratis analyses, codes en verwijzingsgegevens, verwijderen we binnen 30 dagen na je verzoek.

Wat wordt bewaard, en hoelang

WatWaaromHoelang
Tekstberichten die je hebt gestuurdDe ander houdt het gesprek. Het toont jou als “Voormalig lid”, zonder je naam of foto.Tot 24 maanden nadat elk bericht is verstuurd
Reviews die je hebt geschrevenZe blijven zonder jouw naam op het profiel van de ander staan (“Een gezin” of “Een babysitter” en de maand).Zolang het account van de persoon over wie de review gaat bestaat
Meldingen en dossiers over jou of door jouVeiligheid, wettelijke verplichtingen en rechtsvorderingen12 maanden nadat de zaak is gesloten; 3 jaar als een account is geschorst of verwijderd of de politie erbij betrokken was
Veiligheidslogboek van je zoekopdrachten, bekeken profielen en bekeken foto’sOm misbruik zoals stalking te onderzoeken12 maanden na elke vermelding
ID-vingerafdrukken, als je bent verwijderd omdat je de regels hebt overtredenOm te voorkomen dat je opnieuw lid wordt3 jaar na de verwijdering
ID-vingerafdrukken en de zaak, als je verwijdert terwijl er een veiligheidszaak over jou openstaatZodat een verwijdering een veiligheidszaak niet kan beëindigenTot de zaak is afgerond
Vastleggingen van je toestemmingen en van het accepteren van de voorwaarden (alleen versie en tijdstip)Bewijs dat je hebt ingestemd3 jaar
AankoopgegevensTerugbetalingen en geschillenTot 400 dagen nadat je abonnement is geëindigd
Bestellingen uit de Carbetic-shopFiscale en boekhoudkundige verplichtingenZolang de belastingwetgeving dat vereist
Maaltijdscans die je hebt gedeeld met “Uitgebreid delen van gegevens” (standaard uit)Opgeslagen onder een apart willekeurig ID dat niet aan je account is gekoppeld“Mijn gegevens verwijderen” zet het delen uit en vraagt om verwijdering van de gedeelde foto’s; anders maximaal 36 maanden. Anonieme voedingswaarden zonder foto of ID kunnen voor statistieken worden bewaard.
Back-upsHerstel na technische storingenTot 7 dagen

Verwijderen zonder de app

Als je de app niet meer hebt, stuur dan een e-mail naar diego@carbetic.app met het onderwerp “Delete my account”.

  1. Geef ons je account-ID (in de app onder Profiel, Account, “Je account-ID”) of het e-mailadres waarmee je inlogt. Als je “Verberg mijn e-mailadres” van Apple hebt gebruikt, is dat het relay-adres dat eindigt op privaterelay.appleid.com of private.icloud.com.
  2. Geef aan of je alleen je T1D Babysitting-netwerkaccount wilt verwijderen of alle Carbetic-gegevens.
  3. We sturen een bevestigingslink naar het e-mailadres dat bij je account is opgeslagen. Klik erop om te bevestigen dat het verzoek van jou komt.
  4. Daarna verwijderen we je gegevens op dezelfde manier als in de app, binnen 30 dagen, en bevestigen we dat per e-mail.

Zeg je abonnement zelf op in de App Store of Google Play, want wij kunnen het niet voor je opzeggen. Als je alleen de koolhydratenteller zonder netwerkaccount hebt gebruikt, schrijf ons dan met het ID in de app als je dat hebt, zodat we de gegevens op onze servers kunnen vinden.

Vragen

Vragen over privacy: diego@carbetic.app. Vragen over veiligheid bij T1D Babysitting: safety@carbetic.app. Meer in ons Privacybeleid.